Tarihçe

25 Mart 2009 tarihinde kurulan Armutlu Meslek Yüksekokulu bünyesine 2010 yılında katılan bölümümüz Gıda Kalite Kontrol ve Analizi, Gıda Teknolojisi, ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Programları toplam 3 programda 3 Profesör, 1 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Doktor Öğretim Görevlisi ve 3 Öğretim Görevlisi ile her yıl yaklaşık 250 öğrenciye eğitim vermektedir. Bölümümüz 6 laboratuvar, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 toplantı salonu ve 1 konferans salonu ile altyapı çalışmalarına hızlı bir şekilde devam etmektedir.

2009 yılında “UYGULAMALI EĞİTİMDE ÖNCÜ VE ÜRETKEN” parolası ile yola çıkan Meslek Yüksekokulumuz su ürünleri ve gıda alanlarında sadece kalifiye ara eleman yetiştirmekle yetinmeyip, bilimsel araştırma faaliyetlerine de ağırlık vermektedir.